Wat doen we?

Om onze maatschappelijke betrokkenheid te laten zien organiseert Lions Club Almere verschillende activiteiten, soms om fondsen te werven voor goede doelen, soms door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan.  Onze slogan “We Serve” komt hierbij tot zijn recht.

Lions helpen veel en op veel manieren. Het is immers een van de doelstellingen van de Lions organisatie.

Subsidies voor diverse organisaties blijken vaak ontoereikend en staan nu meer dan ooit onder druk. Dat betekent dat er door verschillende instanties steeds vaker een beroep op ons wordt gedaan om aan financiële middelen te komen. Om gehoor te geven aan deze verzoeken en projecten te kunnen ondersteunen organiseren we diverse activiteiten voor fondsenwerving. Maar vaak ook gaat het niet (alleen) om werving van sponsorgelden maar  ook persoonlijke begeleiding. Handen uit de mouwen dus.

Kijk op onze activieten pagina naar enkele voorbeelden.

In principe kunnen alle maatschappelijke organisaties en verenigingen een beroep doen op de Lions Club Almere. Een aanvraag kun je indienen via het algemene contactformulier. Deze zullen we discreet in behandeling nemen en beoordelen of en hoe wij aan uw verzoek kunnen voldoen. Helaas is het ook voor ons onmogelijk om alle aanvragen te kunnen honoreren en dus zal er steeds een weloverwogen beslissing door ons genomen moeten worden.
bosarbeid  verkoop 2e hands kleding 2013

Niet alleen worden activiteiten ontwikkeld om andere te ondersteunen en waarbij het maatschappelijk belang centraal staat maar ook zogenaamde interne activiteiten worden maandelijks georganiseerd.

Iedere 3e woensdagavond van de maand komen de leden bijeen om te vergaderen. Lopende activiteiten worden besproken en geëvalueerd, nieuwe aanvragen worden in behandeling genomen. Regelmatig wordt er een spreker uit genodigd en uiteraard is er tijd voor het onderhouden van de vriendschap onderling.

Maar ook worden er met enige regelmaat “uitstapjes” georganiseerd die cultureel van aard kunnen zijn, er worden bedrijfsbezoeken worden afgelegd, of andere gezellige activiteiten met vaak een ludieke of educatieve inslag. Kortom, museumbezoek, workshop pepernoot bakken, bezoek aan de Noord-Zuid in Amsterdamlijn om maar wat voorbeelden te noemen.  Vaak zijn ook onze partners bij deze activiteiten aanwezig.

Geïnteresseerd om zelf aan te sluiten bij een Lions Club? Neem gerust contact met ons op.

vergaderen

In het magazine Lifestyle Almere is een artikel gepubliceerd over Lions Club Almere, getiteld ‘Liefdadigheid achter gesloten deuren’.
Lees het volledige interview…

Comments are closed.