Activiteiten

Lions helpen veel en op veel manieren. Het is immers een van de doelstellingen van de Lions organisatie.
WE SERVE

Lions Club Almere organiseert acties en evenementen, soms om fondsen te werven voor goede doelen, soms door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan. Maar ook kennis, ideeën en vriendschap delen is belangrijk binnen onze club.

handen uit de mouwen

Begin maart, meestal in het zonnetje, soms in de regen of zelfs sneeuw maar bijna altijd nog winters (vries)koud steken de leden van onze club de handen uit de mouwen om te beginnen aan dag met stoer en zwaar buitenwerk.
Er moet hout gehakt en gekloven worden, land bemest, een moestuin aanleggen, omheiningen zetten en andere diverse klussen op de boerderij. Dit allemaal onder de noemer “Bosarbeid”.  Een jaarlijks terug komende activiteit waar mee de Lions Club Almere geld ophaalt om andere activiteiten te kunnen bekostigen.

IMG_3060IMG_3064 IMG_3065

januari 2016 – bezoek burgermeester Almere Franc Weerwind

Een goed contact met de Gemeente Almere is voor ons van belang. Traditiegetrouw wordt de burgemeester aan het begin van zijn ambtstermijn uitgenodigd door onze club om kennis te maken. Op 20 januari 2016 ontvingen de gezamenlijke Lions Clubs in Almere Franc Weerwind, sinds september 2015, de burgemeester van Almere.

IMG_9354-2
Tijdens een diner was er ruimte voor de leden om te discussiëren over de rol van een serviceclub in het algemeen en de bijdrage die  de Lions daarbij (kunnen) spelen.

Er zijn afspraken gemaakt die de samenwerking tussen de Lions Club Almere en de Gemeente  moeten versterken met als doel een nog beter resultaat bij de ondersteuning van maatschappelijke doelen.

Het was voor een ieder een inspirerende avond die door de leden van Lions Club Almere zeer werd gewaardeerd.

Help Sint Helpen

Lions Club Almere bedankt namens Sint Nicolaas en zijn Pieten alle bedrijven, instanties en  particulieren die zij de afgelopen jaren een bezoek hebben mogen brengen. Door uw boeking is onze actie HELP-SINT-HELPEN ook vorig jaar weer een succes geworden.
Natuurlijk bedanken wij ook alle vrijwilligers die met hun enthousiasme en fantastische inzet deze  actie hebben ondersteund.

Al weer 11 jaar lang zijn wij hierdoor in staat een cheque te overhandigen met de opbrengst van de actie aan Stichting Kindervakantieland in Almere een accommodatie die gerealiseerd is voor kinderen die normaal niet aan vakantie toekomen.

Meer weten over de actie? kijk op onze speciale Sinterklaas website

waardecheque 2015-Help Sint Helpen

Naar de speeltuin

Het is al weer enkele jaren dat wij samen met het Leger des Heils een uitstapje voor ca 30 kinderen, in de leeftijd van 3 tot ca 12 jaar, met hun ouders/verzorgers naar het speelpark Oud Valkeveen organiseren.

De dag wordt traditioneel afgesloten met pannenkoeken eten bij Smullen en Spelen in Almere Nobelhorst. De animo zowel bij de medewerkers van het Leger des Heils, als bij de kinderen en ouders/verzorgers wordt elk jaar groter. De gezinnen die nog nooit zijn mee geweest krijgen de voorkeur. Bij het Leger des Heils wordt onze actie al de Lions Dag genoemd!

Voor deze kinderen betekent die ene dag naar Oud Valkeveen en Smullen en Spelen, dat zij op de eerste schooldag ook een verhaal kunnen vertellen over wat zij tijdens de vakantie hebben meegemaakt. En dat is voor die kinderen van hele grote betekenis. Het is daarom niet alleen die ene dag, het is veel méér voor die kinderen!!
oud valkenveen

Koningsdag

In Almere Haven werden ook afgelopen jaar, samen met Lions Club Almere Veritas en LEO club Ventus Novum, de kramen weer opgesteld. Allerlei nieuwe spullen, tweede hands kleding. nieuwe sportkleding, nieuwe kinderschoenen en lekkernijen waren te koop. En niet te vergeten een loterij, waarbij de hoofdprijs een dag rijden in de nieuwste BMW i8 was. Kortom veel keus. En dat was maar goed ook want hierdoor waren we in staat om € 2.000,- te overhandigen aan het Oranjehuis te Almere.

IMG_7183IMG_7178

Comments are closed.