Activiteiten 2015-2016

 
Lions helpen veel en op veel manieren. Het is immers een van de doelstellingen van de Lions organisatie.
WE SERVE
 
Lions Club Almere organiseert acties en evenementen, soms om fondsen te werven voor goede doelen, soms door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan. Maar ook kennis, ideeën en vriendschap delen is belangrijk binnen onze club.
 
logo-lions-we-serve-480
maart 2016
– handen uit de mouwen
 
Op 5 maart begon de dag mooi met een voorzichtig zonnetje. En dat terwijl de dag ervoor het nog geregend en er natte sneeuw was gevallen.
Al gauw had iedereen het warm genoeg, zeker door de inspanning die geleverd werd.
 
Er moest vandaag hout gehakt en gekloven worden, land bemest en een moestuin aangelegd en andere diverse klussen op de boerderij. Dit allemaal onder de noemer “Bosarbeid”.  Een jaarlijks terug komende activiteit waar mee de Lions Club Almere geld ophaalt door de handen uit de mouwen steken.
 
IMG_3060IMG_3064 IMG_3065

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 logo-lions-we-serve-480
januari 2016 – bezoek burgermeester Almere Franc Weerwind

 
Op 20 januari ontvingen de gezamenlijke Lions Clubs in Almere Franc Weerwind, sinds september 2015, de burgemeester van Almere.

IMG_9354-2
Tijdens een diner was er ruimte voor de leden om te discussiëren over de rol van een serviceclub in het algemeen en de bijdrage die  de Lions daarbij (kunnen) spelen.
 
Er zijn afspraken gemaakt die de samenwerking tussen de Lions Club Almere en de Gemeente  moeten versterken met als doel een nog beter resultaat bij de ondersteuning van maatschappelijke doelen.
 
Het was voor een ieder een inspirerende avond die door de leden van Lions Club Almere zeer werd gewaardeerd.
 
 
 
logo-lions-we-serve-480 
december 2015 – Help Sint Helpen

 
Lions Club Almere bedankt namens Sint Nicolaas en zijn Pieten alle bedrijven, instanties en  particulieren die zij dit jaar een bezoek hebben mogen brengen. Door uw boeking is onze  actie HELP-SINT-HELPEN een succes geworden.
 
Hierdoor werden wij in staat gesteld een cheque te overhandigen van € 6.750.- aan  Stichting Kindervakantieland in Almere.
 
Wij willen u dan ook graag bedanken voor het vertrouwen dat u in ons heeft gesteld en zien  u graag volgend jaar weer terug!
Ook bedanken wij alle vrijwilligers die met hun enthousiasme en fantastische inzet deze  actie tot een succes hebben gemaakt.
 
waardecheque 2015-Help Sint Helpen
 
 
 
logo-lions-we-serve-480
augustus 2015 – Naar de speeltuin

 
Het is alweer voor de 9e keer! dat wij samen met het Leger des Heils een uitstapje voor ca 30 kinderen, in de leeftijd van 3 tot ca 12 jaar, met hun ouders/verzorgers naar het speelpark Oud Valkeveen organiseren.
 
De dag wordt traditioneel afgesloten met pannenkoeken eten op de pannenkoekenboot in Almere Haven. De animo zowel bij de medewerkers van het Leger des Heils, als bij de kinderen en ouders/verzorgers wordt elk jaar groter. De gezinnen die nog nooit zijn mee geweest krijgen de voorkeur. Bij het Leger des Heils wordt onze actie al de Lions Dag genoemd!
 
Voor deze kinderen betekent die ene dag naar Oud Valkeveen en het pannenkoekenhuis dat zij op de eerste schooldag ook een verhaal kunnen vertellen over wat zij tijdens de vakantie hebben meegemaakt. En dat is voor die kinderen van hele grote betekenis. Het is daarom niet alleen die ene dag, het is veel méér voor die kinderen!!
oud valkenveen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
logo-lions-we-serve-480 
juni 2015 – bestuurswisseling

 
Rond kwart voor twee monsteren we aan op de partyboot succes. Het is prachtig zonnig weer met een stevig windje.
 
Bijna alle Lionsleden en hun partners zij aanwezig. We varen naar het eiland Pampus waar we een rondleiding krijgen door het fort. Leuke bijkomstigheid is het vliegerfestival dat ook op het eiland wordt gehouden. Tijdens de terug vaart wordt door Dick van Doorn, dan nog net president, Ronald Coens geïnstalleerd. Dick van Doorn laat in zijn afscheidsspeech de div. doelen en evenementen van het afgelopen fiscal year de revue passeren.
Met name staat hij stil bij het overlijden van ons chartemember lid Hans van Kesteren, Hans heeft de strijd tegen de kanker niet langer kunnen volhouden.
 
Door middel van de overdracht van “de penning” wordt de nieuwe president geïnstalleerd. Dick wenst de nieuwe president alle succes toe in het komend fiscal year. De nieuwe president, Aat Harms, aanvaard de benoeming en heeft een speciale speech voor ons in petto.
pampuspartyboot succes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
logo-lions-we-serve-480 
april 2015 – Koningsdag

 
In Almere Haven werd ook dit jaar de kramen weer opgesteld. Boeken, tweede hands kleding. nieuwe sportkleding, nieuwe kinderschoenen en lekkernijen. Kortom veel keus. En dat was maar goed ook want hierdoor waren we in staat geld op te halen waarmee het vervoer van het Jozzers weekend later in het jaar kon worden gesponsord.
 
IMG_7183IMG_7178
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
logo-lions-we-serve-480
April 2015 – International President Lions Organisation bezoekt Nederland

Joe Preston en zijn echtgenote Joni brengen ons land een bezoek. Naast vele meetings is er gelukkig ook tijd om op bezoek te gaan naar de bekende uitjes zoals de Keukenhof.
page_1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
logo-lions-we-serve-480
maart 2015 – Grote Schoonmaak

 
ALMERE – De leden van de Lions Club Almere hebben zaterdag in het eerste lentezonnetje de handen flink uit de mouwen gestoken. De weide langs de A6 tussen het Weerwater en de Veluwedreef werd grondig schoongemaakt en ontdaan van plastic en ander afval, zodat dit geen gevaar meer kan opleveren voor de grazende koeien en schapen.
Moe maar voldaan vertelt voorzitter Dick van Doorn dat in totaal zo’n 500 kilo zwerfvuil is verwijderd. ,,Deze schoonmaakactie was dan ook hoog nodig”, vult stadsboer Herman Navis, zelf ook lid van de Lions Club Almere, aan. ,,We kwamen echt van alles en nog wat tegen. Van mobiele telefoons tot de gekste blaadjes.”
 
De schapen die momenteel op het terrein grazen maken begin mei plaats voor vijftien Lakenvelder koeien, die worden verzorgd door zijn dochter, Evelien Navis. ,,We gaan het terrein ook uitbreiden zodat er een een extra strook komt voor de grasproductie. Hier gaan we het gedeelte tussen het fietspad en de wei voor gebruiken, waar op dit moment nog voornamelijk riet en onkruid staat. Als we dat helemaal netjes hebben gemaakt, zijn de koeien straks ook beter zichtbaar vanaf die kant.”
 
De leden van de Lions Club gaan het veld de komende tijd inzaaien. ,,We willen er ook een schuilhut voor de dieren en zitje voor voorbijgangers plaatsen”, aldus Navis. ,,De aanvragen daarvoor zijn onderweg.” De volgende actie van de Lions Club is ook al gepland. Op de vrijmarkt tijdens Koningsdag zullen zij kleding en schoenen gaan verkopen om de sponsorpot voor goede doelen te vullen.
 
artikel door Petra Onderwater, Dichtbijredacteur – foto  Friedländer
13429729_635615020479463878
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 logo-lions-we-serve-480
Culturele activiteiten

 
Niet alleen zetten de leden zich in om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin we leven maar de onderlinge vriendschap is zeker net zo belangrijk. In dit kader worden dan ook verschillende “uitjes” georganiseerd. Vaak informatief, maar altijd gezellig. Onze partners zien hierbij natuurlijk vaak ook van de partij. Het afgelopen seizoen is een bezoek gebracht aan het nieuwe Rijksmuseum in Amsterdam, de film Michiel de Ruyter, of een golfclinic om maar een aantal voorbeelden te geven.
 
poster film michiel de ruyter rijksmuseum amsterdam